Arbetsmiljö & social arbetsmiljö med arbetsglädje - ger hållbart arbetsliv.

ARBETSMILJÖ -Skapa en SOCIAL arbetsmiljö SOM GER HÅLLBART ARBETSLIV

Vad betyder social arbetsmiljö? Det är samspelet människor emellan som skapar den social arbetsmiljön. Därför kan den sociala arbetsmiljön ses resultatet av det sammanlagda bemötandet i gruppen. 

Inspirationsföreläsare Lena Skogholm utgår från hjärnforskning. När vi vet mer om hur vi människor fungerar på olika sätt i olika sammanhang och får verktyg att kunna möta kollegor och medarbetare utifrån hjärnans förutsättningar ger det ett respektfullt bemötande. Det visar sig tydligt i den sociala arbetsmiljön och stämningen på jobbet blir bättre.

 • Många aha-upplevelser
 • Konkreta verktyg
 • Ökad arbetsglädje
 • Bättre arbetsmiljö
 • Inspiration och skratt
 • Lätt att direkt göra skillnad
 • Mer energi och välmående 
 • Mer hållbart arbetsliv

 

”Otroligt genomtänkt, vetenskapligt underbyggt, kärnfullt och så härligt med din humor!” 

Det handlar inte bara om att förebygga dålig social arbetsmiljö utan att i det dagliga arbetet medvetet vara medskapare till en bra social arbetsmiljö. Inspirationsföreläsare Lena Skogholm ger konkreta verktyg som SKAPAR RESULTAT. Välkommen att boka föreläsare Lena Skogholm.

“Så välbehövlig kunskap, som du ger med både humor och passion.”

HÅLLBART ARBETSLIV OCH ARBETSGLÄDJE SOM SMITTAR

PASSAR BRA PÅ ER
 • Konferens
 • Planeringsdag
 • Chefsdag
 • Kickoff
 • Temadag
 • Utbildningsdag

VÄLJ LÄNGD
 • 60 min koncentrerat
 • 90 min med flera tips
 • 2 timmar med mer reflektion
 • Eller ett längre upplägg

STARKA SKÄL ATT SKAPA EN SOCIAL ARBETSMILJÖ SOM GER ARBETSGLÄDJE OCH ETT HÅLLBART ARBETSLIV
 • Bättre stämning på jobbet
 • Mer arbetsglädje
 • Bättre resultat
 • Bättre arbetsmiljö
 • Hållbart arbetsliv
 • Mer energi och välmående
 
 Som inspirationsföreläsare är Lena Skogholm kunnig, erfaren och pedagogisk.
 

”Du lyckas behålla allas uppmärksamhet hela tiden.”

Play Video
Play Video

HELDAGSKURS: Skapa en social arbetsmiljö som ger arbetsglädje

Här fördjupar vi kunskaperna och när dagen är slut har du med en handlingsplan på vad du/ni kan göra just på er arbetsplats för att skapa en arbetsmiljö som ger en riktigt härlig stämning på jobbet.

Kursen om social arbetsmiljö vänder sig både till chefer eller medarbetare eller en grupp med både chefer och medarbetare.  Innehållet anpassas självklart till målgruppen och ni får du en handlingsplan med dig efter dagen som visar hur ni kan skapa en social arbetsmiljö fylld med arbetsglädje. Det ger ett mer hållbart arbetsliv!

SÅ HÄR SÄGER TIDIGARE KURSDELTAGARE

 

“Mycket bra upplägg. Har svårt att se vad som kunde göras bättre. Underbar föreläsare, som var engagerad, motiverande, samtidigt som hon var mycket kunnig.”

“En otroligt bra kursledare som är så erfaren och kunnig både på bredden och djupet inom sitt område, pedagogisk, rolig, skärpt och generös med sig själv, bok, häfte, digital delning av materialet.”

“Det överträffade mina förväntningar att få allt material och bok!! Att Lena är en kunnig kursledare stod faktiskt i inbjudan så ribban var högt satt från början, men det fixade hon med elegans.”

“Intressant med bakomliggande forskning som förtydligar och motiverar. Bra förhållande mellan torra fakta och användbara modeller.”

“Lena var en otrolig inspiratör som gav allt i sitt framträdande. Man gick därifrån med ett leende!”

“Väldigt bra kurs med en bra föreläsare. Bra konkreta tips och bra koppling till forskning och vetenskap.”

FEM TIPS - Skapa en RIKTIGT BRA social arbetsmiljö

1. Var mycket noggrann med att hälsa på alla kollegor när jobbet börjar och slutar.

Att hälsa är en självklarhet men vi tänker inte alltid på innebörden det har. Det visar att jag är en person, du är en person, jag ser dig som en person. Du finns för mig och har betydelse för mig. Jag har visat dig att du finns för mig genom att jag hälsat på dig. Det finns en hel bok att läsa som handlar bara om när vi hälsar på varandra. Det betyder mer än du tror när du gör det!

2. Var expert på att visa uppskattning, bekräfta dem du möter och ge positiv feedback när du ser eller hör något bra.

Tänk dig att du har ett förstoringsglas och letar efter saker du kan visa uppskattning för. När vi visar uppskattning är vi med och startar vi en positiv spiral som ger ringar på vattnet. Du vet inte om hur mycket det kan betyda att få höra några uppmuntrande ord – särskilt när vi befinner oss i svåra situationer. Får vi reda på att vi gör något bra som uppskattas gör vi dessutom mer av det. När vi själva ger uppskattade ord får vi också ofta tillbaka uppmuntrande ord till oss själva – winwin helt enkelt!

3. Sätt direkt stopp för ohövligt beteende och nedlåtande kommentarer som sänker i ställer lyfter.

Att låta nedlåtande kommentarer fortgå är att acceptera dem . Det är lika med att du tycker det är okej att vi tilltalar varandra på det sättet. Sätt stopp för dem omedelbart – även om det känns lite knepigt i ett första läge. Det ger negativa spiraler, tar onödig energi, ger irritation och främjar inte en god social arbetsmiljö. Om du inte vet hur du ska sätta stopp säg till exempel: Det här känns inte bra…, bättre att prata med personen direkt istället, vänta nu måste jag tänka, hur kan vi förändra det här till det bättre istället? eller byt ämne helt.

Arbetsglädje
 4. Sprid ord och budskap som tänder solen i stället för att slå på en grådassig social väderlek! Lägg dig vinn om att säga saker som lyfter andra och stämningen på jobbet!

Var som en språkdetektiv och säg leta efter positivt laddade ord och var som en vattenspridare av snälla ord. När vi säger snälla saker till varandra ger det så mycket energi att om tillräckligt många människor får höra snälla ord skulle de kunna lysa upp ett hus i vintermörkret, på riktigt, visar forskning. Välj också att uttrycka ett förslag på lösning istället för att brodera ut problemen. Säg hur du vill ha det, ta på lösningsglasögonen, istället för att noggrant berätta om hur du inte vill ha det. 

5. Inse din egen betydelse för det sociala klimatet runt omkring.

Du smittar ner mer än du kan tro! Dina känslor och ord smittar garanterat mer än din förkylning. Du är en vandrande klimatanläggning och skapar ett klimat runt omkring dig. Se till att det blir ett härligt klimat att vistas i