Bästsäljaren

BEMÖTANDEKODEN

Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Funderat på varför det negativa tar så stort utrymme och hur du kan göra för att inte dras med och dras ned? Har du varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga: ”vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här”?

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och slippa relationer och mänskliga möten som tar massa energi?

Föreläsaren och beteendevetaren Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips hur du kan göra i olika situationer för att det ska bli bra. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir det mer gynnsamt för oss helt enkelt.

Recensioner
Medförfattare till boken:

12 TALARES TANKAR OM KOMMUNIKATION

Vad gör du om du måste kommunicera men inte vill? Hur får du igång en dialog i ett stormöte? Går det att rädda dina tråkiga PowerPoint-bilder? Har ni utmaningar i er interna kommunikation? Har du svårt att förstå det andra könet? Hur kan du kommunicera på topp när du träffar en kund, en kollega eller en medmänniska?  

Här får du tolv talares unika tankar om kommunikation. Människor som ger inspirerande och kunskapsfyllda föreläsningar till företag, skolor, kommuner och andra organisationer i Sverige och världen. Några ger dig konkreta tipslistor, medan andra bjuder på tankar, teser eller träffande berättelser. Varje talare har sitt eget ämnesområde, sitt eget språkbruk och sitt eget kapitel.
Ny bok på gång!

SMARTARE ÄN DIN SMARTPHONE?

Du och din mobil – så lever ni lyckliga i alla era dagar!
 
Har du varit i ett sammanhang där du tycker  mobilen  tar  för  mycket  utrymme  eller  blir  ett  störande  moment? Har  du  någon  gång  känt  att  du  borde  lägga  ifrån  dig  mobilen men ska  bara  kolla  en  sak  till? Det har jag!! Därför skriver jag nu på en bok tillsammans med Micke  Darmell,  expert på området och författare  till  boken som var före sin tid: ”Uppkopplad  eller  avkopplad?” 
 
Vi vill lyfta både möjligheter och det som inte blir så bra för oss om vi har vår uppmärksamhet på mobilen för mycket. För vad är det vi missar i så fall? Vi intervjuar experter, tittar på hjärnforskning och vill visa på hur vi kan leva lyckliga tillsammans med vår mobil så vi får ut det bästa av den och oss själva i bra balans. Detta  skriver vi alltså om i boken: “SMARTARE ÄN DIN SMARTPHONE? Du och din mobil – så lever ni lyckliga i alla era dagar!
Kommer ut hösten 2018.