Gratismaterial

Tips och gör tester!

Succéboken BEMÖTANDEKODEN –
 kapitel 1 gratis

Bemötandekoden är den omtalade boken av Lena Skogholm som har sålt i över 50 000 ex. Här får du möjlighet att läsa det första kapitlet helt fritt.

Ladda ned pdf

 

10 tips för hur du bemöter en energitjuv!
Har du mött en väldigt negativ person som dränerat dig på energi? En person som fastnat helt i det negativa och ständigt trampar runt i ett gnälldike. Här får du 10 konkreta tips för att göra situationen bättre både för dig och den du möter. 

Läs mer här

 

10 tips för hur du bemöter en narcissistisk person?
Har du mött en person som helt fastnat i sitt eget perspektiv? Som inte alls tar hänsyn till andra utan kör på sitt eget “race” utan insikt om vilka konsekvenser det blir för andra?  Här får du 10 konkreta tips för att göra situationen bättre både för dig och den du möter. 

Läs mer här

 

10 tips för att ge tydlig feedback vänligt!

En del av oss har lättare för att säga till men många av oss tycker det är knepigt att ge feedback. När vi ger konstruktiv feedback utmanas relationen och vi kan bli osäkra på hur det kommer att påverka  relationen. Hur kommer personen ta emot det som sägs? Här kommer 10 tips som gör det lättare! 

Läs mer här

 

5 tips för bättre stämning på jobbet! 

Är det bra stämning på jobbet längtar man dit! Stämningen på arbetsplatsen kan vara mer avgörande än de arbetsuppgifter man har. Och stämning skapas av hur alla beter mot varandra – det är det som skapar den sociala arbetsmiljön. Här kommer 5 tips för att höja stämningen på jobbet!

Ladda ned pdf

 

16 tips för att bemöta rättshaverister!

Hur bemöter man en person som helt låst sig vid en sak och vägrar släppa taget? Hävdar sin rätt i absurdum. Det handlar om att möta ett rättshaveristiskt beteende. Här kan du läsa kort om dess orsaker, vad du kan göra och var du hittar mer information. 

Ladda ned pdf

Varför smittas vi så lätt av andra? 

Har du suttit på ett bio,  konsert eller teater och någon börjat hosta? Snart börjar fler i publiken hosta – det är mer regel än undantag. Vad är det som gör att vi är så smittsamma?Professor Rizzolatti upptäckte specialdesignade celler i hjärnan som skapar en spegelbild av det vi ser eller hör. Vi får en impuls i hjärnan att göra likadant. Läs mer i kapitel 5 Bemötandekoden. Och här kan du ladda ned en studie gjord av professor Rizzolatti. 

Ladda ned pdf

Ser du ofta livet i ljusa eller mer gråa toner? 

En del av oss har generellt sett än mer positiv syn och andra en mer negativ. Det betyder på flera saker som medfödda biologiska orsaker, vad vi varit med om och hur vi är vana att tänka. Här kan du göra ett test framtagen av professor Elaine Fox och se var du ligger på skalan. 


Läs mer här

 

Hur hanterar du motgångar, framgångar och andra känslolägen?

Vi är olika bra på att hantera motgångar och en del av oss gläds mer av framgångar än andra. Hur är det för dig? Här kan du testa din känslomässiga stil. Framtaget av professor Richard J. Davidson. 

 

Läs mer här

 

KÄNSLOR SMITTAR!

EN KEMISK SUBSTANS SOM GÖR FOLK VÄNLIGARE?

Lena Skogholm

Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog och författare till succéboken Bemötandekoden - Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv.

Lena är en av få med specialisering på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Inspirerande föreläsningar och utbildningar laddade med ny forskning, humor och konkreta verktyg.

” Tack för en magiskt bra temadag, både jag och medarbetarna ger dig högsta betyg."

KOSTNADSFRITT NYHETSBREV

Över 3 000 får redan vårt nyhetsbrev!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev laddat med:

    • Inspiration
    • Konkreta tips
    • Baserat på ny forskning 


Helt kostnadsfritt!