Lena Skogholm Föreläsare i Göteborg

Inspirationsföreläsningar, Göteborg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR I GÖTEBORG - KONKRETA VERKTYG & AHA-UPPLEVELSER

Kunnig föreläsare i Göteborg ger inspirationsföreläsningar som skapar tydliga resultat.  Lena Skogholm är föreläsare inom ämnena bemötande, ledarskap, stresshantering, självledarskap, social arbetsmiljö som ger arbetsglädje, svåra samtal och tonårshjärnan.  Läs mer om de olika föreläsningarna nedan.

Som inspirationsföreläsare är Lena mycket uppskattad för sin pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och visa hur vi har stor nytta av det i vardagen och gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med energi. En föreläsare i Göteborg som ger konkreta verktyg så att inspirationsföreläsning verkligen skapar tydliga resultat. 

Den röda tråden i alla inspirationsföreläsningarna är att förstå bakomliggande hur vi människor fungerar och att få verktyg för att kunna agera i linje med det. Välkommen att boka föreläsare Lena Skogholm.

 • Ger många aha-upplevelser
 • Flera konkreta verktyg
 • Bättre stämning på jobbet
 • Inspiration och skratt
 • Lätt att direkt göra skillnad
 • Mer energi och välmående

 

PASSAR BRA PÅ ER
 • Planeringsdag
 • Konferens
 • Chefsdag
 • Kickoff
 • Temadag
 • Utbildningsdag
 
VÄLJ LÄNGD
 • 60 min koncentrerat
 • 90 min med flera tips
 • 2 timmar med mer reflektion
 • Eller ett längre upplägg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

HJÄRNSMART BEMÖTANDE – ENASTÅENDE!

En föreläsning som ger konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Ett bra bemötande får ringar på vattnet och på verkar både stämningen på jobbet och resultatet. Aha-upplevelser, forskningsbaserat framfört på ett igenkännande sätt som lockar till skratt. Medryckande, nyttigt och roligt!

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT

Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje? Här får ni konkreta verktyg för ett professionellt ledarskap som underlättar chefsrollen och minskar stressen. Handfasta tips för både det vardagliga arbetet och mer svåra situationer. Inspiration och mycket användbar i vardagen!

 HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ EN AIRBAG MOT STRESS

Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på i den här tankeväckande föreläsningen som ger massor med aha-upplevelser och ger konkreta verktyg att minska stress och hantera daglig påfrestning på ett sätt som inte sliter på dig.  Ett mer hållbart liv och arbetsliv blir resultatet!

SOCIAL ARBETSMILJÖ SOM GER ARBETSGLÄDJE

Bättre stämning på jobbet? Önskar ni en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi? I den här föreläsningen får ni konkreta verktyg för att skapa en arbetsmiljö att längta till. Forskning om hur vi människor fungerar lyfts på ett humoristiskt och igenkännande sätt. Aha-upplevelser som motiverar att skapa en riktigt bra arbetsmiljö!

HJÄRNAMSART SJÄLVLEDARSKAP – MOTIVERAR

Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap i yrkesrollen och även privat.  medarbetare som tar ansvar, är delaktiga och tar ett ledarskap i sitt medarbetarskap. Baserat på forskning om hur vi människor fungerar ger många aha-upplevelser. Motiverande, humor och skapar vilja till förändring! 

Föreläsning Tonårshjärnan
TONÅRSHJÄRNAN – BEMÖTANDEKODEN TILL TONÅRINGAR

Tänk om du kunde titta in i tonåingens hjärna och förstå vad som hände där? Det bjuds du på i denna otroligt intressanta föreläsning om Tonårshjärnan. Därtill får du verktyg som du kan använda varje dag i mötet med tonåringen för att skapa en god kommunikation. Här får du Bemötandekoden till tonåringen!

SVÅRA SAMTAL 

I den här föreläsningen ges kunskaper om vad som händer med oss människor i svåra situationer eller när påfrestningarna leder till känslomässig eller mental härdsmälta. Hur möter vi det på ett respektfullt sätt och samtidigt leder samtalet framåt på ett vänligt sätt? Här ges konkreta verktyg som är mycket användbara och som gör stor skillnad i nästa svåra samtal!

Lena Skogholm ger allt i sina föreläsningar:
 • “Under 60 minuter lyckades hon trollbinda oss.”
 • “Våra medarbetare satt som tända ljus.”
 • “Alla borde få lyssna på Lena.”
 • “Hade jag vetat det här för 10 månader sedan hade jag sluppit bli utbränd.”
 • “Vi har fått med mer än kloka och handgripliga språkverktyg. Föreläsningen har även bidragit till en förståelse för hur både vi själva och andra människor fungerar vilket leder till mindre stress och mer empati. Det blir lättare att möta människor där de är och lättare att vara professionell i den egna yrkesrollen.”
Play Video

LENA SKOGHOLM, UPPVUXEN I NÄRHETEN AV GÖTEBORG

 Lena Skogholm berättar

Jag är född och uppvuxen i Vårgårda som ligger ca 7 mil från Göteborg. Drömmen i tonåren var att flytta till Göteborg men första egna boendet blev i Borås istället. 

Däremot blev det många shoppingresor till Göteborg i tonåren där jag hade två favoritaffärer, Den ena av dem var en stor secondhand-affär som jag nu har glömt namnet på, men dit gick jag alltid och fyndade när jag var i Göteborg.

När jag sedan 15 år senare pratade med min granne där jag bodde i Stockholm, kom vi av någon anledning in på Göteborg och tonåren. Min granne var från Göteborg så det var kanske inte så konstigt.  

 Jag berättade om min favoritaffären med massa snygga secondhandkläder. Hon tittade storögt på mig och det var som att tiden stannade. Och sedan sa hon: Men där jobbade ju jag! Det var mina föräldrars affär. 

Många härliga minnen dyker upp från Göteborg. Både från det att jag föreläst i Göteborg i många olika sammanhang, inte minst i samarbete med det Göteborgsbaserade företaget “Lära för livet” som jag har ett mycket gott samarbete med. 

Och andra höjdpunkter när jag varit där privat. Det är minnen från operabesök i det fina operahuset, båtutflykter till olika öar, sightseeing med paddan och självklart Nordstan och Avenyn. En härlig stad jag återkommer till så fort jag har möjlighet.

Söker du föreläsare i Göteborg är du varmt välkommen att kontakta mig!