Lena Skogholm - Föreläsare i Linköping

Inspirationsföreläsningar, Linköping

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR I LINKÖPING KONKRETA VERKTYG SOM SKAPAR TYDLIGA RESULTA

Här möter du en kunnig föreläsare i Linköping som både ger inspiration, kunskaper och konkreta verktyg i inspirationsföreläsningar som skapar tydliga resultat.  

Lena Skogholm är föreläsare inom ämnena bemötande, ledarskap, stresshantering, självledarskap, social arbetsmiljö som ger arbetsglädje, svåra samtal och tonårshjärnan.  Läs mer om de olika föreläsningarna nedan.

Som inspirationsföreläsare är Lena mycket uppskattad. Hon har en pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och visa hur vi har stor nytta av det i vardagen och gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med värme och energi. En föreläsare i Linköping som ger konkreta verktyg så att inspirationsföreläsning verkligen skapar tydliga resultat. 

 

PASSAR BRA PÅ ER

  • Konferens
  • Planeringsdag
  • Chefsdag
  • Kickoff
  • Temadag
  • Utbildningsdag
 •  
 • RESULTAT
 •  
  • Många aha-upplevelser
  • Konkreta verktyg
  • Bättre stämning på jobbet
  • Inspiration och skratt
  • Lätt att direkt göra skillnad
  • Mer energi och välmående

VÄLJ LÄNGD

  • 60 min koncentrerat
  • 90 min med flera tips
  • 2 timmar med mer reflektion
  • Eller ett längre upplägg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

HJÄRNSMART BEMÖTANDE – ENASTÅENDE!

En föreläsning som ger konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Ett bra bemötande får ringar på vattnet och på verkar både stämningen på jobbet och resultatet. Aha-upplevelser, forskningsbaserat framfört på ett igenkännande sätt som lockar till skratt. Medryckande, nyttigt och roligt!

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT

Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje? Här får ni konkreta verktyg för ett professionellt ledarskap som underlättar chefsrollen och minskar stressen. Handfasta tips för både det vardagliga arbetet och mer svåra situationer. Inspiration och mycket användbar i vardagen!

 HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ EN AIRBAG MOT STRESS

Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på i den här tankeväckande föreläsningen som ger massor med aha-upplevelser och ger konkreta verktyg att minska stress och hantera daglig påfrestning på ett sätt som inte sliter på dig.  Ett mer hållbart liv och arbetsliv blir resultatet!

SOCIAL ARBETSMILJÖ SOM GER ARBETSGLÄDJE

Bättre stämning på jobbet? Önskar ni en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi? I den här föreläsningen får ni konkreta verktyg för att skapa en arbetsmiljö att längta till. Forskning om hur vi människor fungerar lyfts på ett humoristiskt och igenkännande sätt. Aha-upplevelser som motiverar att skapa en riktigt bra arbetsmiljö!

HJÄRNAMSART SJÄLVLEDARSKAP – MOTIVERAR

Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap i yrkesrollen och även privat.  medarbetare som tar ansvar, är delaktiga och tar ett ledarskap i sitt medarbetarskap. Baserat på forskning om hur vi människor fungerar ger många aha-upplevelser. Motiverande, humor och skapar vilja till förändring! 

TONÅRSHJÄRNAN – BEMÖTANDEKODEN TILL TONÅRINGAR

Tänk om du kunde titta in i tonåingens hjärna och förstå vad som hände där? Det bjuds du på i denna otroligt intressanta föreläsning om Tonårshjärnan. Därtill får du verktyg som du kan använda varje dag i mötet med tonåringen för att skapa en god kommunikation. Här får du Bemötandekoden till tonåringen!

SVÅRA SAMTAL 

I den här föreläsningen ges kunskaper om vad som händer med oss människor i svåra situationer eller när påfrestningarna leder till känslomässig eller mental härdsmälta. Hur möter vi det på ett respektfullt sätt och samtidigt leder samtalet framåt på ett vänligt sätt? Här ges konkreta verktyg som är mycket användbara och som gör stor skillnad i nästa svåra samtal!

Lena Skogholm ger allt i sina föreläsningar:

  • “Under 60 minuter lyckades hon trollbinda oss.”
  • “Våra medarbetare satt som tända ljus.”
  • “Alla borde få lyssna på Lena.”
  • “Hade jag vetat det här för 10 månader sedan hade jag sluppit bli utbränd.”
  • “Vi har fått med mer än kloka och handgripliga språkverktyg. Föreläsningen har även bidragit till en förståelse för hur både vi själva och andra människor fungerar vilket leder till mindre stress och mer empati. Det blir lättare att möta människor där de är och lättare att vara professionell i den egna yrkesrollen.”
Play Video

LENA SKOGHOLM, FÖRELÄSARE I LINKÖPING

Lena berättar

I Linköping gjorde jag mycket jobb i början av 1990-talet. Då som skådespelare i ett tv-program för barn som hette “Lenas Peplon”. Studion som vi spelad in de sista säsongerna i låg i Linköping.  totalt blev det 40 avsnitt med Lena (min rollfigur) och Peplon (hennes clowndocka). 

Det som var så speciellt med Peplon var att han blev levande när det inte fanns några andra vuxna i närheten. Och då hände lite vad som helst. Han målade om grannens cykel, tog in höns på gården och sprängde en tårta. Och mycket mer. Sedan när det kom in en vuxen förvandlades Peplon till den clowndocka han var och där stod Lena och fick förklara vad som hänt. 

 

Lenas Peplon

Det var ett uppskattat program med många tittare. Det tror jag berodde på att vi lyckade med att få till barnidentifikationen på ett bra och roligt sätt genom Peplon och även i Lenas rollfigur som ju fick förklara vad som hänt.  

Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med kommunikation, hur man överför ett budskap så att den andre kan ta in och förstå vad man menar. Inom tv och teater är det ett mycket noggrant arbete med att gå igenom ord för ord, mening för mening och scen för scen, för att lyckas med det.

I inspelningarna av “Lenas Peplon”  var en scen kanske 02.37 min. Då gällde det att använda varje sekund, varje ord, varje mening så att det som skulle komma fram i scenen verkligen gjorde det. En oerhört bra kommunikationsskola.

Att dessutom inte bara hålla koll på manustexten utan även undertexten, det vill säga de bakomliggande tankarna och intentionen med det som sägs, vilket speglas i tonfall, mimik och gester med mera, ja, det är en bra erfarenhet för mig som föreläsare att ha med i bagaget. 

Nu älskar jag att att dela med mig av allt jag samlat på mig inom de ämnen jag fördjupat mig i. Du kan läsa mer i min bok “Bemötandekoden  – Kontsen att förstå sig på människor och får ett bättre (arbets)liv.” Och söker du föreläsare i Linköping är du varmt välkommen att höra av dig!