Lena Skogholm - Föreläsare i Örebro

Inspirationsföreläsningar, Örebro

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR I ÖREBRO - KONKRETA VERKTYG SOM SKAPAR TYDLIGA RESULTAT

Kunnig föreläsare i Örebro ger inspirationsföreläsningar som skapar tydliga resultat.  Lena Skogholm är föreläsare inom ämnena bemötande, ledarskap, stresshantering, självledarskap, social arbetsmiljö som ger arbetsglädje, svåra samtal och tonårshjärnan.  Läs mer nedan om de olika föreläsningarna.

Som inspirationsföreläsare är Lena mycket uppskattad för sin pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och visa hur vi har stor nytta av det i vardagen och gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med energi. En föreläsare i Örebro som ger konkreta verktyg så att inspirationsföreläsning verkligen skapar tydliga resultat. 

PASSAR BRA PÅ ER

  • Konferens
  • Planeringsdag
  • Chefsdag
  • Kickoff
  • Temadag
  • Utbildningsdag
 • NI FÅR 

  • Många aha-upplevelser
  • Konkreta verktyg
  • Bättre stämning på jobbet
  • Inspiration och skratt
  • Lätt att direkt göra skillnad
  • Mer energi och välmående

 

Den röda tråden i alla inspirationsföreläsningarna är att förstå bakomliggande hur vi människor fungerar och få verktyg för att kunna agera i linje med det. 

 

VÄLJ LÄNGD

  • 60 min koncentrerat
  • 90 min med flera tips
  • 2 timmar med mer reflektion
  • Eller ett längre upplägg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

HJÄRNSMART BEMÖTANDE – ENASTÅENDE!

En föreläsning som ger konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Ett bra bemötande får ringar på vattnet och på verkar både stämningen på jobbet och resultatet. Aha-upplevelser, forskningsbaserat framfört på ett igenkännande sätt som lockar till skratt. Medryckande, nyttigt och roligt!

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT

Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Här får ni konkreta verktyg för ett professionellt ledarskap som underlättar chefsrollen och minskar stressen. Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje. Handfasta tips för både det vardagliga arbetet och mer svåra situationer. Inspiration, aha-upplevelser och mycket användbar i vardagen!

HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ EN AIRBAG MOT STRESS

Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på i den här tankeväckande föreläsningen som ger massor med aha-upplevelser och ger konkreta verktyg att minska stress och hantera daglig påfrestning på ett sätt som inte sliter på dig.  Ett mer hållbart liv och arbetsliv blir resultatet!

SOCIAL ARBETSMILJÖ SOM GER ARBETSGLÄDJE

Bättre stämning på jobbet? Önskar ni en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi? I den här föreläsningen får ni konkreta verktyg för att skapa en arbetsmiljö att längta till. Forskning om hur vi människor fungerar lyfts på ett humoristiskt och igenkännande sätt. Aha-upplevelser som motiverar att skapa en riktigt bra arbetsmiljö!

HJÄRNSMART SJÄLVLEDARSKAP – MOTIVERAR

Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap i yrkesrollen och även privat.  medarbetare som tar ansvar, är delaktiga och tar ett ledarskap i sitt medarbetarskap. Baserat på forskning om hur vi människor fungerar ger många aha-upplevelser. Motiverande, humor och skapar vilja till förändring! 

TONÅRSHJÄRNAN – BEMÖTANDEKODEN TILL TONÅRINGAR

Här får du Bemötandekoden till tonåringen! Tänk om du kunde titta in i tonringens hjärna och förstå vad som hände där? Det bjuds du på i denna otroligt intressanta föreläsning om Tonårshjärnan. Därtill får du verktyg som du kan använda varje dag i mötet med tonåringen för att skapa en god kommunikation. 

SVÅRA SAMTAL 

I den här föreläsningen ges kunskaper om vad som händer med oss människor i svåra situationer eller när påfrestningarna leder till känslomässig eller mental härdsmälta. Hur möter vi det på ett respektfullt sätt och samtidigt leder samtalet framåt på ett vänligt sätt? Här ges konkreta verktyg som är mycket användbara och som gör stor skillnad i nästa svåra samtal!

Lena Skogholm ger allt i sina föreläsningar:

  • “Under 60 minuter lyckades hon trollbinda oss.”
  • “Våra medarbetare satt som tända ljus.”
  • “Alla borde få lyssna på Lena.”
  • “Hade jag vetat det här för 10 månader sedan hade jag sluppit bli utbränd.”
  • “Vi har fått med mer än kloka och handgripliga språkverktyg. Föreläsningen har även bidragit till en förståelse för hur både vi själva och andra människor fungerar vilket leder till mindre stress och mer empati. Det blir lättare att möta människor där de är och lättare att vara professionell i den egna yrkesrollen.”
Play Video

LENA SKOGHOLM, FÖRELÄSARE ÖREBRO

Lena berättar

Örebro är en stad jag till min glädje varit i många gånger. Dels har jag föreläst på en mängd platser, hos flera skolor, förskolor, företagshälsovård, universitetssjukhuset, flera avdelningar inom kommunen och så vidare. Det har alltid varit ett sant nöje.

Dessutom var jag som barn ofta i Närke eftersom båda mina föräldrar är därifrån. Mormor bodde i Vintrosa och farmor i Fjugesta. Där tillbringade jag många härliga somrar och skollov.

Min mormor gick tyvärr bort redan när jag bara var 11 år gammal men min farmor kom att stå mig nära. Det kändes som vi var tvillingsjälar. Jag älskade att gå till henne efter skolan, hon flyttade ner till Vårgårda när hon blev äldre och det var där jag växte upp.  När jag kom till henne efter skoldagen och hade fått ett mellanmål frågade farmor Ester mig vad jag ville göra. Och då svarade jag alltid: “Berätta något för mig!” 

Då började hon berätta, med en duktig skådespelares hela inlevelseförmåga, om hur det var när hon växte upp i början av 1900-talet.  Vi satt i hennes soffa. Eller rättare sagt, hon satt och jag låg med huvudet i hennes knä och hon smekte mig ömt över håret medan hon berättade. 

 

Det var underbara stunder. Efter ett tag hade det blivit ett antal berättelser och då kunde jag liksom bara beställa: “berätta det där om när ni trilla i bäcken” eller “berätta om det där när ni varit olydiga och slog i huvet”.  

Det var farmor och jag. Jag tänker på henne flera gånger i veckan. Hon hade en människosyn som var djupt humanistisk. Satte människan i centrum. När det kom nymodigheter sa hon att det var säkert bra bara att det kanske inte var för henne. Hon hade alltid förståelse för människan bakom och hon lyssnade in, med värme. 

Det är något jag bär med mig i alla föreläsningar. Något som jag ibland kan tycke vi behöver ha mer av i dagens samhälle när vi lätt kan stressa fram i en vardag där tid inte alltid ges för omtanke. Fast det inte behöver ta någon tid, det kanske till och med är så att lite extra omtanke ger oss tid. 

Varmt välkommen att höra av dig till mig så berättar jag gärna mer om vad jag kan bidra med och hur vi arbeta tillsammans!