Lena Skogholm - Föreläsare i Uppsala

Inspirationsföreläsningar, Uppsala

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR I UPPSALA - KONKRETA VERKTYG SOM SKAPAR TYDLIGA RESULTAT

Söker du en föreläsare i Uppsala som både ger inspiration, kunskaper och konkreta verktyg?

Som inspirationsföreläsare är Lena mycket uppskattad för sin pedagogiska förmåga att ge kunskaper om hjärnan och visa hur vi har stor nytta av det i vardagen och gör det på ett igenkännande och humoristiskt sätt, fyllt med energi. En föreläsare i Uppsala som ger konkreta verktyg så att inspirationsföreläsningen verkligen skapar tydliga resultat. 

  • Många aha-upplevelser
  • Konkreta verktyg
  • Bättre stämning på jobbet
  • Inspiration och skratt
  • Lätt att direkt göra skillnad
  • Mer energi och välmående

 

 

PASSAR BRA PÅ ER

  • Konferens
  • Planeringsdag
  • Chefsdag
  • Kickoff
  • Temadag
  • Utbildningsdag

VÄLJ LÄNGD

  • 60 min koncentrerat
  • 90 min med flera tips
  • 2 timmar med mer reflektion
  • Eller ett längre upplägg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

HJÄRNSMART BEMÖTANDE – ENASTÅENDE!

En föreläsning som ger konkreta verktyg som är lätta att direkt börja använda och som skapar ett enastående bemötande. Ett bra bemötande får ringar på vattnet och på verkar både stämningen på jobbet och resultatet. Aha-upplevelser, forskningsbaserat framfört på ett igenkännande sätt som lockar till skratt. 

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT

Vill ni ligga i framkant och ha senaste forskningen som grund för ert ledarskap? Här får ni konkreta verktyg för ett professionellt ledarskap som underlättar chefsrollen och minskar stressen. Bättre resultat i medarbetarenkäter, mer energi och arbetsglädje. Handfasta tips för både det vardagliga arbetet och mer svåra situationer. Inspiration, aha-upplevelser och mycket användbar i vardagen!

HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ EN AIRBAG MOT STRESS

Går det att skaffa en airbag mot stress? Javisst! Det är den smartaste stresshanteringen. Hur? Det får du reda på i den här tankeväckande föreläsningen som ger massor med aha-upplevelser och ger konkreta verktyg att minska stress och hantera daglig påfrestning på ett sätt som inte sliter på dig.  Ett mer hållbart arbetsliv blir resultatet!

SOCIAL ARBETSMILJÖ SOM GER ARBETSGLÄDJE

Önskar ni en arbetsmiljö som ger mer arbetsglädje och mer energi? I den här föreläsningen får ni konkreta verktyg för att skapa en arbetsmiljö att längta till. Forskning om hur vi människor fungerar lyfts på ett humoristiskt och igenkännande sätt. Aha-upplevelser som motiverar att skapa en riktigt bra arbetsmiljö!

 HJÄRNSMART SJÄLVLEDARSKAP – MOTIVERAR

Här bjuds på konkreta verktyg som ger ett tydligt självledarskap i yrkesrollen och även privat.  medarbetare som tar ansvar, är delaktiga och tar ett ledarskap i sitt medarbetarskap. Baserat på forskning om hur vi människor fungerar ger många aha-upplevelser. Motiverande, humor och skapar vilja till förändring! 

TONÅRSHJÄRNAN – BEMÖTANDEKODEN TILL TONÅRINGAR

Tänk om du kunde titta in i tonråingens hjärna och förstå vad som hände där? Det bjuds du på i denna otroligt intressanta föreläsning om Tonårshjärnan. Därtill får du verktyg som du kan använda varje dag i mötet med tonåringen för att skapa en god kommunikation. Här får du Bemötandekoden till tonåringen!

SVÅRA SAMTAL 

I den här föreläsningen ges kunskaper om vad som händer med oss människor i svåra situationer eller när påfrestningarna leder till känslomässig eller mental härdsmälta. Hur möter vi det på ett respektfullt sätt och samtidigt leder samtalet framåt på ett vänligt sätt? Här ges konkreta verktyg som är mycket användbara och som gör stor skillnad i nästa svåra samtal!

Lena Skogholm ger allt i sina föreläsningar:

  • “Under 60 minuter lyckades hon trollbinda oss.”
  • “Våra medarbetare satt som tända ljus.”
  • “Alla borde få lyssna på Lena.”
  • “Hade jag vetat det här för 10 månader sedan hade jag sluppit bli utbränd.”
  • “Vi har fått med mer än kloka och handgripliga språkverktyg. Föreläsningen har även bidragit till en förståelse för hur både vi själva och andra människor fungerar vilket leder till mindre stress och mer empati. Det blir lättare att möta människor där de är och lättare att vara professionell i den egna yrkesrollen.”
Play Video

LENA SKOGHOLM, FÖRELÄSARE UPPSALA

Lena berättar

När jag ska föreläsa i Uppsala åker jag från Stockholm där jag bor, och passerar det fina landskap med böljande kullar. Det får mig att tänka på det tidiga Sverige och de som levt här under många många hundra år. 

Hur Sverige bildats som land tycker jag är så intressant historia och vi är så lyckligt lottade vi är som haft fred under så lång period, något vi får värna och värdesätta. 

Sverige blev första landet i världen med tryckfrihet och offentlighetsprincip. Det är verkligen något fint. 

Jag har studerat ekonomisk historia och internationella relationer på Stockholms universitet och är fascinerad av historia och tycker om att sätta nutid i ett större historiskt sammanhang.

 

Mitt historieintresse har flyttats över till att nu innefatta den historia vi bär med oss genom vår hjärnans utveckling genom historiens gång. 

När vi lär oss mer om hur historien format vår hjärna och de biologiska program som det fört med sig, kan vi förstå mer om hur vi själva och andra fungerar. Det leder till att vi kan förstå varandra och oss själva på ett mer fördjupat sätt. 

Det ger också tydliga ledtrådar hur vi kan bemöta varandra på ett bra sätt. När vi möter varandra utifrån hjärnans förutsättningar, samarbetar med hur vi faktiskt fungerar, ja, då blir det helt enkelt bättre för alla parter, 

Därför brinner jag för att föreläsa om detta och jag hälsar dig varmt välkommen att kontakta mig så kan jag berätta mer om vad jag kan bidra med och hur vi skulle kunna arbeta tillsammans i dessa viktiga frågor!